Home » » Aircooler Sejuk Macam Portable Aircond ke?

Aircooler Sejuk Macam Portable Aircond ke?

Posted by Amer Jaya | on Selasa, 4 Disember 2018

Sejukkan bilik dengan aircooler. Aircooler Sejuk Macam Portable Aircond ke?  Soalan yang selalu bermain dikepala. Waktu mula-mula bekerja. Ada bilik sendiri. Mesti nak beli macam-macam kelengkapan bilik tempat kita diam. Macam aku ini selalu berpindah randah. Jadi it a must to buy something that ease me to move from one place to another. Seperti tv aku akan beli yang size sederhana. Dan juga aircooler. Aku dulu ingatkan aircooler ini angin yang keluar sesejuk air di bilik mandi. Tapi? Hampeh. 


Tiadalah hampeh. Tapi just tak seperti yang aku bayangkan. Macam kat kedai mamak tu kan ada kipas angin yang keluar wap air tu. Itulah expectation aku. Tapi bolehlah. Diwaktu kepanasan hangat cuaca. Aku boleh buka aircooler ini untuk menyejukkan bilik. Fungsi aircooler ini just nak membasahi udara dalam bilik ja. Dia tak menyejukkan macam aircon. 

So udara dalam bilik panas. Buka je aircooler ini. Boleh menambah air dalam udara so udara lebih nyaman dan sejuk. Selalunya kalau panas, aku akan bukak aircooler ini dan direct kena ke badan aku. Sejuk wei. 

So kepada anda di luar sana yang masih keliru. Sama ke aircooler dengan portable aircon. Tidak sama sekali ya. Kedai senheng siap warning aku lagi yang aircooler ini tak sejuk mana pun nanti jangan bagi balik kat kami once dah beli haha. 

Aircooler ini dia pakai air. Kita kena refill atau tambah air sentiasa bila bekas air dia dah kering. Untuk udara yang lebih nyaman boleh letak ais cube. Tapi selalunya aircooler ini didatangi dengan 2 bottle of magic liquid apa entah. Letak je dalam peti ais bottle tu. Dah beku, letak dalam bekas aircooler. 



Untuk portable aircond ini. Macam aircond juga. Harga dia dalam Rm800 macam itu. Ikut berapa HP. Untuk bilik kecil boleh ambik 1.0HP je kot. Jimat tenaga elektrik. Untuk portable aircond ini macam aircond dinding itu. Kena buat horse atau getah paip untuk mengeluarkan haba panas keluar dari portable aircond itu. 

Thanks for reading & sharing Amer Jaya |

Previous
« Prev Post

0 Comments:

Catat Ulasan

Comment Anda ?

Popular Posts

AVENGER TEAM

ABOUT ME   |  CONTACT  |  DISCLAIMER
Image may contain: 1 person, smiling
I dont really enjoy blogging but I do love nagging around so why dont i convert it in a good way instead?. I'm not just a blogger, but I'm a traveler and a trader from Kuching. Read more here. Contact Me  amerjaya2016@gmail.com