Home » » Tips Cari Rumah Murah Untuk Permula 2019

Tips Cari Rumah Murah Untuk Permula 2019

Posted by Amer Jaya | on Sabtu, 1 Disember 2018

P/s ini adalah tips biasa-biasa sahaja. Tapi dari cara ini at least ada idea untuk mencari rumah murah. Jum kerja hartanah. Kita buat dia sampai jadi. Sebelum mencari hartanah, makesure duit 10% deposit rumah ada ya untuk memudahkan urusan jual beli rumah. 



1. Facebook. 
Yes memang banyak orang berjaya membeli rumah murah di facebook. Dengan menggunakan facebook markets. Dengan adanya facebook market anda lebih mudah berurusan dengan agent menjual rumah tersebut. Selain itu, bila kita dah dapat ramai nombor agent, show them that we afford to buy their product. Nanti-nanti dorang akan promote kita rumah mampu milik yang mereka ada kepada kita. Selain itu, time urusan jual beli tu, tanya lah agent tu ada rumah-rumah lain yang on sale tak berdekatan dengan tempat yang kita nak beli tu. 

2. Mudah.my 
Tempat yang selalu kita guna untuk mencari rumah-rumah untuk dijual. So sama sahaja macam facebook. Just saya lebih prefer untuk cari dekat facebook. Mudah. Kita boleh contact terus mengguna facebook messenger. 

3. Jalan-jalan cari makan. 
Tidak dinafikan, ada orang beli rumah dengan melakukan site visit. P/s cara ini bahaya sikit mungkin nampak macam pencuri nak survey rumah. haha. Tapi ini adalah cara kenalan aku buat. Dia pergi lorong ke lorong dengan cari sign House For Sale. Selalunya lah kita akan terus berurusan dengan owner rumah itu sendiri tanpa melalui agent. Dengan melalui owner rumah semestinya harga rumah akan lebih murah dan below market. 


Itu sahaja lah cara permula untuk mencari rumah untuk dibeli. Banyak lagi caranya. Dekat facebook banyak mengajar caranya. Kalau rajin pergi ke kelas hartanah, memang korang akan lebih terdedah dekat area mana senang nak cari rumah untuk dibeli.  Kalau ada tips lain, bolehlah share di ruang comment di bawah ya. 


Thanks for reading & sharing Amer Jaya |

Previous
« Prev Post

0 Comments:

Catat Ulasan

Comment Anda ?

Popular Posts

AVENGER TEAM

ABOUT ME   |  CONTACT  |  DISCLAIMER
Image may contain: 1 person, smiling
I dont really enjoy blogging but I do love nagging around so why dont i convert it in a good way instead?. I'm not just a blogger, but I'm a traveler and a trader from Kuching. Read more here. Contact Me  amerjaya2016@gmail.com