Tips Memilih Warna Kereta Untuk Dibeli. Tips untuk yang Keliru.

12:23:00 PG









Tips memilih warna kereta yang sesuai. Teringat dulu waktu aku mula-mula bekerja. Pergh. Pening wei nak buat pilihan. Pertamanya, confuse nak beli kereta apa, kalau ikutkan hati nak beli je yang paling maximum kita boleh bayar bulan-bulan. Last-last atas nasihat orang ramai kita pun pilih kereta mampu milik. 
tips pilih warna kereta










Dah tahu kereta mampu milik. Kita pening pulak nak type ada. Standard ke atau advance. Dah tahu type apa. Aduh lagi pening. Pilih warna. Takut nanti menyesal pilih salah warna. Dibawah ini aku kongsikan tips mem
ilih warna kereta. 

1. Pilihlah Warna Kegemaran. 
Selalunya, orang akan pilih warna kegemaran. Aku? Aku walaupun minat warna biru, aku tak adalah nak terus ambik warna biru. Aku akan pilih warna kegemaran kedua mahupun ketiga. Asalkan color tu warna kegemaran kita. Yang nak pakai kereta tu kita. Jadi? Pilihlah warna yang sesuai dengan jiwa kita. 

2. Tengok Warna Kereta tu Bila dah Dimodified. 
Kadang-kadang confuse jugak. Eh putih lawa, hitam pun lawa, silver boleh tahan. So? Cuba search facebook atau google. Kereta korang nak beli tu dalam warna yang korang nak beli. Contohnya black bezza modified dan white bezza modified. Tengok, mana yang lebih lawa bila modified. Dalam kes aku, masih gak rambang. So kalau dah rambang, better pilih hitam. Warna selamat. Haha.



3. Long Term Effect atau Kesan Jangka Panjang. 
Fikir juga long term effect dia. Kalau pilih kereta hitam, memang panas sebab serap haba. So kalau tak nak panas, kena pakai tinted yang berkualiti habis lah. Paling murah pun rm600. Kalau ada rezeki lebih memang aku nak pakai. 

Tu kalau hitam. Kalau yang pilih colour putih pulak. Kena rajin jaga kereta tersebut. Kalau tak jaga, tak basuh selalu, mulahlah kereta itu menguning. 

Untuk color lain pulak seperti merah, silver mahupun biru. Kena rajin jaga juga. Kalau tak, color mudah faded ataupun pudar. 


Jadi, selamat memilih warna kereta. Nanti jangan menyesal tak sudah ye. 




Share this :

Previous
Next Post »
5 Komentar
avatar

apapun kaler, pastikan setiap 6 bulan g polish keta..kalau x cat keta jadik mati - ne pesan tukang cuci keta Eca.hahaha

tpi sebab harga mahal, ntah bila nak polish keta.

akan guan tips ini bila beli keta nnti

Balas
avatar

ahahaha... ada polish keta ari tu. rabak gak lah rm150

Balas

Jangan segan-segan comment dibawah

Penulisan markup di komentar