Cara membuat resume terbaik dan lengkap terkini satu halaman. Ok. Kali ini aku nak share dekat follower dan pelawat blog aku cara nak buat resume satu halaman atau 1 page dengan mudah dan cepat. Dulu aku pun ada masalah membuat resume ini. Aku buat yang jenis formal tu. Itupun aku tiru resume kakak aku. Untuk resume yang gempak itu perlu guna software macam-macam kan. Jadi aku guna resume formal je. Tapi disebabkan saingan kuat. Dan aku dengar banyak orang cakap tips mudah lulus interview pastikan resume kita simple dan style dan unik. 

https://amerjaya08.blogspot.com/2018/07/cara-buat-resume-1-halaman-template.html
Cara Membuat Resume 1 Halaman 
                      

Korang boleh je buat resume stylo dengan cara online. Aku dah cuba. Tapi tak memuaskan lah. Mesti tak lawa macam resume yang dijual dalam facebook itu. Tapi dengan cara yang aku ajar korang ni. Mesti korang senyum lebar sebab mudahnya buat resume gempak tanpa perlu guna software pelik-pelik dan download software yang susah dicari. 

Ok kepada yang nak guna tips aku. Aku guna microsoft office je. Tak percaya kan ? Orang puji resume aku stylo tapi dorang tak tahu yang resume aku dibuat guna microsoft office sahaja. Aku tak nak guna microsoft word sebab leceh sikit lah. Korang faham maksud leceh itu. 

Jadi bawah ini aku nak ajar cara membuat resume stylo  menggunakan Microsoft Word. Langkah-langkahnya: 

1. Buka Microsoft Office Powerpoint. 
2. Click design bar. And click Slide Orientation. Dan click Potrait.
3. Dengan kemahiran microsoft korang. Korang insert lah background lawa. 
4. Insert Text Box untuk buat box About Me, Experiences, dan lain-lain. 
5. Nak download Resume AmerJaya ini? Sila ke group amerjayablog.

Anda boleh join group fb AmerJaya dan download resume ini.  Sila ke Group Blog AmerJaya. https://www.facebook.com/groups/1678775699101412/1678776289101353/ Saya akan post banyak lagi resume-resume menarik di group tersebut. Sebab tempat itu je senang nak upload file and berkongsi file. 

Kepada yang download resume Amer. Ikutlah creativity masing mengubah resume tersebut. Tak susah pun. Just tarik-tarik je box dia. Dan buang apa yang tiada kaitan. :D