Contoh Example Resume untuk Interview Cabin Crew, Flight Attendant, Steward, Stewardess, Pramugara, mahupun pramugari. Ini tips yang aku dengar waktu aku menghadiri interview cabin crew Airasia dari staff airasia. Waktu itu dia cakap dengan member aku. Aku pasang telinga tikus haha. Dia cakap dekat member aku yang resume member aku itu terlalu formal. Tips nak lulus interview itu. Resume kena 1 page ringkas sahaja dan stylo. Waktu itu aku datang guna resume ini. Jadi lega sikit. 


Lepas itu aku google resume cabin crew. Memang gempak dan stylish gila. Jadi aku cuba buat resume macam resume cabin crew selalu guna. Kalau kau memang dah ada pengalaman kerja sebagai cabin crew sebelum ini. Boleh lah letak dalam resume kau experince kau itu. Kalau ada experience tentang customer service dan public relation. Boleh letak apa-apa yang berkaitan dengan customer service atau public relation seperti kau pernah berkerja dekat butik atau bekerja sebegai salesman. Salesman memang kena pandai cakap kalau tak sales tak jalan.


Selain daripada itu. Tunjukkan yang korang pandai banyak bahasa. Letak je bahasa apa yang korang pandai. Memang advantage lah kan. Aku pandai cakap mandarin, dan iban. Aku rasa belum unique lagi ini. Nak tambah bahasa tagalog lagi. Haha. Kumusta, anong pangalan mo? 




Nak download resume ini? Boleh download di channel telegram saya.  Korang join group amerjaya di telegram k untuk download. Thanks. https://t.me/joinchat/GsajuBOgfoX4T1QoTH0HIQ

Dalam Resume Yang Saya Kongsikan itu. Ada QR Code. Generate QR code korang lepas itu letak QR Code dalam resume korang.

Kalau nak lebih gempak lagi resume korang. Yang gambar itu. Korang buang background. Cara nak buang backgroudn gambar ialah : Double Click Gambar. Lepas itu tekan Remove Background. Adjust dulu bagi perfect then click remove background. 
Kalau tak jumpa column remove background. Korang click gambar lepas itu click column Format then click column Remover Bacground yang first sekali itu. 



Kalau ada sebarang pertanyaan. Ruangan Comment dibawah sentiasa terbuka. :D
Thanks. Good Luck Bro And Sis :D See you on board.