Budak-budak boleh TRADE FOREX juga? Ini sebabnya. 

Hari tu kan. Aku ada lah tengok video Puteri Aqis. Dia trade forex. Lepas tu ramai nasihat dia, jangan trade forex dulu di usia muda. Lepas tu tak silap aku ada jutawan ni bagi dia duit. And bila ditanya, nak buat apa dengan duit ini, dia jawap nak trade forex.



Assalammualaikum tuan-tuan dan puan-puan. Saya amerjaya. Hari ni saya nak kupaskan macam mana budak-budak boleh trade forex . Kenapa aku tak boleh. Forex is a fast money. Tapi ilmu, korang kena ada jugak. Penat la nak belajar. Yes, there is a shortcut. Tapi shortcut ni korang mesti jangan tamak dan perlukan kesabaran. 

Sepanjang aku terlibat dengan dunia forex ini. Kebanyakkan yang kecundang adalah yang rakus dan tamak. Sebab tu sakit tu. Kepada sesiapa yang nak bermula untuk trade forex. Banyak nota cara buka account forex di XM Malaysia . XM ini akan berikan duit sebanyak 30USD percuma ke account korang once korang register. Kalau duit Malaysia dalam RM130. Duit itu takboleh dikeluarkan. Duit tu untuk korang jadikan modal untuk trade di Forex. Kalau rugi korang tak perlu bayar. Kalau untuk  kalau banyak korang boleh keluarkan duit tu. Tapi tak campur dengan 30USD yang percuma itu. Nak daftar boleh ikut cara blogger ini https://forexsegalanya.blogspot.com/2018/09/cara-daftar-xm-malaysia.html.

Salah satu sebab macam mana Puteri Aqis tu boleh Trade di usia yang muda adalah dia sudah pilih satu teknik yang dia faham. Dalam trading ini, banyak teknik. Macam aku banyak juga lah teknik yang aku ikut. Goblin, BBMA, FOX, dan bermacam-macam. ( https://www.amerjaya.com/2019/05/3-teknik-analisis-forex-percuma.html )  Semua boleh belajar di Youtube Sahaja tuan-tuan dan puan-puan. Tapi, last sekali, shortcut. Aku guna kaedah follow Channel Forex sahaja. 

Follow channel ni macam mana? Tengok dibawah ini aku ajarkan.

Cara-2 Mudah untuk Trade Forex tanpa follow teknik yang bermacam ragam. 

1.Korang kena daftar account Forex. Macam aku guna platform XM.COM. 

2. Korang kena download applikasi Trade Forex di handphone anda.  (https://www.youtube.com/watch?v=PwgdTciWM40)

3. Korang kena tahu cara membuat pembelian dan menjual saham di applikasi forex korang. 
Cara-cara ini korang boleh follow di laman web ini (http://pullbackforextrading.com/tips-buying-dan-selling-dalam-forex-market/)

4. Follow Channel. Ada yang berbayar dan ada yang free. Korang kena rajin join group forex di facebook dan di telegram. Nak cari nya, search facebook group, Group Forex Malaysia, dan sewaktu dengan nya. Senarai Group Forex boleh rujuk sini. https://www.amerjaya.com/2019/05/senarai-group-forex-signal-percuma.html

5. Dah masuk group forex channel tu. Ada seorang trader yang mahir dalam jual beli saham dan ada teknik yang mantap dalam membaca graph. Depa-2 ni akan post kat dalam group telegram atau facebook. Bila waktu yang sesuai untuk membeli dan menjual saham untuk mendapat keuntungan.